WoningPlan

U wil wat doen aan de alsmaar stijgende maandelijkse energiekosten. Of u wil met een lagere CO2 uitstoot bijdragen aan een beter milieu. Of het comfort in huis kan beter. Er zijn vele redenen om Woondokter te vragen om advies.

Bij het opstellen van een WoningPlan kijken we naar 6 aspecten die het energieverbruik en comfort van een woning bepalen. Omdat deze aspecten onderling samenhangen, kijken we bij de uitwerking van het WoningPlan altijd naar het totale plaatje. Zo kan het beste verwarmingssysteem niet los gezien worden van de isolatie van de woning.

In het WoningPlan beschrijven we de maatregelen om de woning te verduurzamen. U kunt deze maatregelen uitvoeren in een tempo dat bij u past. Omdat we in het WoningPlan rekening houden met alle aspecten van de woning, kunt u de stappen in de goede volgorde zetten, met een duidelijk doel voor ogen.

 

 

 

We maken een afspraak bij u thuis om uw wensen door te nemen. We maken dan ook meteen een opname van de woning en de aanwezige installaties..

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, of boek direct een afspraak in onze agenda’s via de afspraakplanner in de rechter kolom.

Voor inwoners van de gemeente Utrecht is er subsidie voor het WoningPlan. Voor informatie over deze subsidie en de voorwaarden klik hier.

Verschillen tussen het WoningPlan en het WoningPlan+

WoningPlan

WoningPlan+

Gesprek

uw wensen of vragen die de aanleiding zijn voor advies, bij u thuis
Woningopname

vaststellen van de kenmerken van de woning
Gedetailleerde woningopname

vaststellen van de kenmerken van de woning inclusief de afmetingen van dak, gevels, ramen en deuren
Rapport met maatregelen

conceptuele beschrijving van de maatregelen om het huis te verduurzamen
Begroting

inschatting van de eenmalige kosten om de maatregelen uit te voeren
Besparingen

besparingen op gas en stroom die met de maatregelen behaald kunnen worden
Subsidie

de mogelijke subsidiebedragen voor de geadviseerde maatregelen

Kosten

€ 395

€ 595

inclusief BTW. Tarief geldt voor regio Utrecht, daarbuiten een toeslag ivm reistijd en -kosten
Reiskosten:

Voor een WoningPlan(+) of Energielabel bereken wij een reiskosten toeslag van €1,10 per kilometer indien u op meer dan 20 kilometer afstand woont van ons kantoor in Utrecht (postcode: 3543). Wij berekenen de heen- en terugreis op basis van de kortste reisafstand en brengen alleen het verschil met de reisafstand die onderdeel is van ons standaard tarief (20 kilometer per heen- en terugreis) in rekening.

Prijs

WoningPlan

€395

Meerprijs voor een woning > 190m2 (voor iedere m2)

 €0,95

Reiskosten bij +20km van ons kantoor in Utrecht (zie hierboven)

 €1,10 / per km