Vacature

Advisor Home Sustainability

Wij zoeken adviseurs om ons team te komen versterken.

Vind je energie besparen belangrijk en help je graag mensen met goed advies? Dan is de functie van Adviseur Duurzaam Wonen bij Woondokter jou op het lijf geschreven!

About Woondokter

Hallo, wij zijn Bart en Frank. Wij zijn gepassioneerd over de mogelijkheden van verduurzaming van woningen. Met de kennis en ervaring die we hebben opgedaan met onze eigen woningen, zijn we in 2019 gestart met adviesbureau Woondokter om ook anderen daarbij te helpen. Vanaf het begin was ons uitgangspunt daarbij: professionele en persoonlijke advisering. Onze klanten zoeken een trusted advisor, die hen onafhankelijk de weg wijst in het oerwoud van aanbieders en producten.
Inmiddels hebben we voor ruim 300 huizen advies gegeven, tot grote tevredenheid van onze klanten: zie de reviews op www.woondokter.nl/reviews.

Onze werkwijze

Klanten vinden onze website op internet of bellen ons voor informatie of het maken van een afspraak. Een afspraak kunnen ze ook op de website direct in onze agenda boeken.

Een afspraak vindt plaats bij de klant. We beginnen het gesprek met de wensen en doelstellingen van de bewoner(s). Vaak is er maar één directe reden om ons advies te vragen, maar komen daar gaande het gesprek andere doelstellingen bij. Vervolgens nemen we de woning op: wat is de bouwkwaliteit en welke installaties zijn aanwezig? We ronden het gesprek af met een mondeling advies. In de dagen erna bevestigen we het advies met een schriftelijk rapport. Uiteraard zijn we bereikbaar voor klanten die vragen om een verdere toelichting.

Wat ga je doen?

nze klanten streven naar minder energieverbruik en meer comfort in huis. Het is te koud in de winter, te warm in de zomer, of er spelen andere zaken als straatgeluid of de luchtkwaliteit in huis.

Jij kunt ze helpen: met je parate kennis, met het kenniscentrum en de hulpmiddelen van Woondokter en met de ondersteuning van je collega’s.

Voordat de afspraak plaatsvindt heb je telefonisch contact met de klant. Je legt onze aanpak uit en vertelt wat de klant mag verwachten.

Bij de afspraak bij de klant thuis voer je het gesprek aan de hand van een geautomatiseerde vragenlijst. Je geeft de klant aandacht en vertaalt wensen naar mogelijke oplossingen. Isoleren, ventileren, verwarmen en duurzame energie komen aan bod in onze succesvolle 6-stappen aanpak. Je legt de oplossingen in heldere taal uit.

In de dagen na het gesprek bevestig je het advies in een rapport aan de klant. Uiteraard ben je daarna bereikbaar voor vragen als iets niet helemaal duidelijk mocht zijn.

Daarnaast draag je bij aan de verdere ontwikkeling van Woondokter. Jouw feedback op onze hulpmiddelen is welkom, evenals jouw ideeën voor nieuwe kansen en ontwikkelingen in de snelgroeiende markt van het verduurzamen van woningen.

Herken je jezelf hierin?

  • Je hebt een duurzaam hart, met passie voor mensen en techniek
  • Je werkt graag als freelancer aan wisselende opdrachten bij klanten, en bent daarvoor minimaal 1 dag per week beschikbaar
  • Je hebt kennis van bouwkunde of installaties, en vindt het leuk mensen te adviseren.
  • Jij hebt ruime ervaring met MS Word en Excel
  • Jij hebt HBO werk-/denkniveau
  • Jij bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk
  • Je wil graag bijdragen aan een snel groeiend adviesbureau, in het midden van de energietransitie

Wat krijg je ervoor terug?

  • een ruime vergoeding per advies
  • waardering van klanten voor jouw dienstverlening
  • mogelijkheid tot thuiswerken, afgewisseld met bezoek aan klanten

Nieuwsgierig of wil je solliciteren?

Bel (030-8883000) of mail ons (info@woondokter.nl) voor een toelichting op deze vacature, of stuur direct je sollicitatie. We kijken er naar uit!

De vacature kan ook hier worden gedownload.