MaatwerkAdvies

Het energielabel van uw woning verbeteren vanwege verbouwing, financiering of verhuur? Het MaatwerkAdvies vertelt u wat haalbaar is.

Het energielabel wordt steeds belangrijker. Als u een huis koopt of verbouwt hangen de hypotheekvoorwaarden en subsidiemogelijkheden af van het (toekomstige) energielabel. Voor verhuurders is het energielabel belangrijk vanwege de toegestane huurprijs. En bij verkoop van een woning telt het energielabel steeds meer mee in de waarde van het huis.

Als u het energielabel van uw woning wilt verbeteren wilt u uiteraard vooraf inzage in de mogelijkheden. Welk energielabel is haalbaar? En wat kost het om dat te realiseren?

De berekening van een energielabel is werk voor specialisten. Onze adviseurs zijn daarvoor opgeleid en gecertificeerd. Met het MaatwerkAdvies laten ze u zien wat het effect van de duurzame maatregelen is op het energielabel.

Woondokter provides independent custom advice on making your home more sustainable

Zoals alle adviezen van Woondokter is ook het MaatwerkAdvies onafhankelijk. We adviseren over maatregelen zoals isolatie, warmtepomp en zonnepanelen en leggen uit hoe u daarmee het energielabel verbetert. Daarbij laten we zien hoeveel energie u bespaart, wat belangrijk is voor de energiekosten en het milieu.

Is het te warm in de zomer of te koud in de winter? Heeft u last van schimmel of condens? Als u naast een beter energielabel en lagere kosten ook het comfort in huis wilt verbeteren kiest u voor MaatwerkAdvies+. Dit is een uitbreiding op het MaatwerkAdvies, waarbij we ook adviseren over comfortaspecten.

MaatwerkAdvies van Woondokter in de praktijk

Voor het opstellen van een MaatwerkAdvies maken we een afspraak voor een woningopname en adviesgesprek. Als voorbereiding op de afspraak sturen we u vooraf een vragenlijst. Bij de woningopname worden aspecten van de woning die belangrijk zijn voor het energielabel vastgelegd. Aansluitend op de woningopname bespreken we met u de maatregelen. Bij ons advies houden we rekening met de mogelijkheden van de woning en uw doelstellingen.

Na de afspraak wordt het energielabel berekend voor de huidige woning én voor de woning na uitvoering van de maatregelen. De uitkomsten van de berekeningen worden vastgelegd in een helder rapport, dat we u per e-mail toezenden.

 

Indien u een toelichting wenst op het rapport of mogelijke alternatieven wilt bespreken, boekt u een afspraak via onze online agenda (kies de optie Toelichting op MWA).

Het adviesrapport is nog geen officieel energielabel. Daarvoor moeten we een afmelding doen, en als u maatregelen heeft uitgevoerd moeten we deze verwerken. Het officiële  energielabel kunt u na het MaatwerkAdvies bij ons bestellen tot 12 maanden na het rapport.

Wenst u meer informatie over het MaatwerkAdvies of wilt u een afspraak maken. Vul dan here your information. You can also use a call back request.

Services of Woondokter are getting good reviews

Woondokter's clients rate de dienstverlening en service met een 9.2. Wij zijn actief als specialist in woning verduurzamen door heel Nederland en u kunt rekenen op een objectief, persoonlijk en deskundig advies over de verduurzaming van uw woning. Naast de mogelijkheid van het maken van een WoningPlan bieden wij ook de volgende diensten aan:

  • WoningPlan: The WoningPlan is a complete and independent energy advice aimed at saving energy and reducing CO2 emissions.
  • WoningPlan+: The WoningPlan+ is more comprehensive than the WoningPlan. We then also look at improving living comfort. van het wooncomfort.
  • TrajectBegeleiding (Trajectory Guidance): During the course of guiding a process, we advise on the possible suppliers, assess the offers and make the best choices together with you. All, of course, independently and in your interest.
  • Consultancy: This service focuses on providing expert and independent advice on the remodelling of your home. This may include assessing quotes from your contractor, installer or architect.
  • Energy label: If you are selling your house, you need an energy label. We can provide this quickly and completely for you.
  • WarmteScan (HeatScan): With this, we determine where heat leaks are.
  • Warmteverliesberekening (Heat loss calculation): Before buying a heat pump, it is necessary to know whether it has enough capacity to heat properly even on cold winter days. With our heat loss calculation, you will know exactly that.

Price

MaatwerkAdvies€ 495
Meerprijs MaatwerkAdvies+€ 225
Surcharge large house€ 0,95 per m² if more than 190 m²
Travel costs€ 1,10 per km

* Up to 20 km from our office is included in the prices of the WoningPlan and WoningPlan+. For addresses further away, we charge a fee for travel time and costs. We calculate the distance from our office in Utrecht (postcode 3543) to your address based on the shortest travel distance. The outward and return journeys are calculated separately.

Heel Nederland

Operates throughout The Netherlands

Independent advisors

Personal advice by our experts

Our customers
rate us a

9.1

Woondokter advies

A personalised advice at your kitchen table?
We'd love to make time for you!