advies duurzaam wonen Almere

Reparatie aan CV-ketel leidt tot duurzaamheidsadvies voor woning in Almere

Reparatie aan CV-ketel leidt tot duurzaamheidsadvies voor woning Almere

Harry woont met zijn partner in een vrijstaande woning in Almere. Harry is als voormalig ICT-er veel thuis terwijl zijn partner overdag werkt als locatiemanager in de zorg. Woongenot staat voor beiden hoog in het vaandel. Tijdens het reguliere onderhoud van de CV-installatie bleek er een minuscuul gaatje te zitten in de warmtewisselaar van de CV-ketel. Helaas kon er geen aanspraak meer gemaakt worden op de garantie. Al met al voldoende aanleiding om na te denken over een duurzame oplossing als vervanging van de CV-ketel.

Totaaladvies over besparing energiekosten

De woning werd gebouwd 1989 en in 2007 aankocht door Harry en zijn partner. Er volgden een aantal ingrijpende verbouwingen en aanpassingen. Verduurzaming en energiebesparende maatregelen speelde daarbij geen grote rol. Harry: “Het was toentertijd nog niet zo actueel, maar de tijden zijn veranderd. Vandaar dat het minuscule gaatje in de warmtewisselaar ons aan het denken heeft gezet. Moeten we ons focussen op het investeren in een nieuwe CV-ketel, of zijn er nog andere zaken die onze energiekosten zouden kunnen verlagen. Tijdens een wandeling met de hond kwam ik in contact met René, duurzaamheidsadviseur bij Woondokter regio Almere. Hij wees mij op het WoningPlan van Woondokter. Een allesomvattend, objectief advies over het verduurzamen van een woning.”

WoningPlan bood verrassende uitkomsten over energiebesparing

Volgens Harry was de beslissing snel genomen: “We nodigden Woondokter uit om een duurzaamheidsadvies voor ons op te stellen. De uitkomsten waren verrassend. In zes stappen werd ons hele huis onder de loep genomen. De wand-, dak-, vloer- en glasisolatie werden beoordeeld, net als de ventilatie en de wijze van verwarmen van ons huis en het tapwater. Als laatste stap werden de bevindingen afgezet tegen de mogelijkheden van het toepassen van duurzame energie. Omdat wij gekozen hadden voor een WoningPlan+  werden ook aspecten meegenomen die het wooncomfort zouden kunnen verbeteren. Zaken als condensvorming, ventilatie, luchtkwaliteit en omgevingsgeluid werden nauwkeurig in kaart gebracht. Het traject werd afgesloten met een samenvattend gesprek en een week later lag er een helder uitgewerkt rapport op de mat, geschreven in begrijpelijke taal.”

WoningPlan bleek concreet en praktisch advies

Het kleine gaatje in de warmtewisselaar leidde tot een compleet onafhankelijk duurzaamheidsadvies voor de woning van Harry en zijn partner. Harry: “Ik ben allergisch voor bedrijven waar ik als nummer behandeld wordt. De adviseurs van Woondokter werken klantgericht en leveren maatwerk. Dat schept een band en wekt vertrouwen. Wat mij verbaasde was de gedetailleerde uitwerking en de verrassende conclusies. Wij hadden niet verwacht dat er met het verbeteren van vloer-, glas- en dakisolatie nog veel te besparen zou zijn. Maar ook de keuze voor een bepaald type hybride warmtepomp werd gedegen onderbouwd. Verder viel het op dat niet alleen werd ingegaan op welke punten er verduurzaamd en bespaard kan worden. In het advies werd aangegeven hoe deze te realiseren. Het is dus geen theoretisch advies, maar een praktisch advies waarbij er ook werd aangegeven hoe dit het beste uitgevoerd kan worden. Een mooi stukje werk waar wij concreet mee aan de slag kunnen.”

You might also find these articles interesting...

Of u nu een lagere energierekening wil, of het comfort in huis wil verbeteren. Hoe pakt u het verduurzamen van uw woning aan?
Harry woont in een vrijstaande woning in Almere. Tijdens het reguliere onderhoud van de CV-installatie bleek er een minuscuul gaatje te zitten in de warmtewisselaar van de CV-ketel.
Bij een dynamisch energiecontract betaalt u geen vaste tarieven voor stroom en gas. De tarieven zijn gelijk aan de prijzen op de spotmarkt.
Of u nu een lagere energierekening wil, of het comfort in huis wil verbeteren. Hoe pakt u het verduurzamen van uw woning aan?
Harry woont in een vrijstaande woning in Almere. Tijdens het reguliere onderhoud van de CV-installatie bleek er een minuscuul gaatje te zitten in de warmtewisselaar van de CV-ketel.
Bij een dynamisch energiecontract betaalt u geen vaste tarieven voor stroom en gas. De tarieven zijn gelijk aan de prijzen op de spotmarkt.
Zonnepanelen, ze zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Maar er worden ook steeds meer scherpe kantjes zichtbaar. Zijn zonnepanelen de ultieme oplossing?
Heel Nederland

Operates throughout The Netherlands

Independent advisors

Personal advice by our experts

Our customers
rate us a

9.1

Woondokter advies

A personalised advice at your kitchen table?
We'd love to make time for you!