Gemeentes

Woondokter levert adviesdiensten aan gemeentes voor het verduurzamen van woningen

Gemeentes zien zich geconfronteerd met forse uitdagingen, ook op het gebied van het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. Zij dienen plannen te ontwikkelen voor een gasloze toekomst, naast andere opgaves zoals het verwijderen van asbest. Als het gaat om woningbouw heeft Woondokter de kennis, ervaring en vaardigheden om bewoners ondersteuning te bieden.

Gemeentes ontwikkelen plannen voor de transitie van bestaande woningen naar een gasloze toekomst. Geen eenvoudige opgave, alleen al het maken van de plannen bestrijkt vele jaren.  Sommige bewoners kunnen of willen niet wachten. Zij willen nu al verduurzamen maar vragen zich af hoe dan?. Gemeentes begrijpen de urgentie en schakelen de adviseurs van Woondokter in voor het bemannen van een Inloopspreekuur. Bewoners kunnen zonder afspraak binnenlopen voor een adviesgesprek.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.”

Martin Wisselink, gemeente Utrecht

Asbestsanering en woningverduurzaming in één klap

 

Nog steeds zijn er woningen of schuren waar asbest is verwerkt in daken of gevels. Omdat ook asbest niet het eeuwige leven heeft, is er op een gegeven moment een dringende noodzaak om het te verwijderen en te vervangen door een  duurzaam alternatief. Voor veel woningeigenaren ingewikkeld. Wat zijn de mogelijkheden? Doe je dat zelf of laat je het aan een bedrijf over? En hoe betaal je deze ingreep? Woondokter helpt met procesbegeleiding: bewoners krijgen advies over technische mogelijkheden, marktpartijen, offerteaanvraag en -vergelijking en financieringsmogelijkheden. Tegelijkertijd adviseren we over de mogelijkheden van isolatie en zonnepanelen.

Energielabel laten verzorgen door Woondokter

Voor het opstellen van een energielabel komt er een energieprestatie adviseur bij u thuis voor een opname. De woning wordt geïnspecteerd op bijvoorbeeld de aanwezigheid van dak-, vloer- en gevelisolatie, de verwarmingsinstallatie en de beglazing. Verder zal er gevraagd worden om een aantal documenten. De opname duurt ongeveer 1 uur. De bevindingen worden verwerkt volgens een bepaalde methodiek (NTA 8800) en vastgelegd in het energielabel.

De kosten voor het nieuwe energielabel hangen af van de inhoud (m3) van uw woning. Rechts op deze pagina vindt u een tabel met de kosten.

Wenst u meer informatie over het energielabel of wilt u een afspraak maken? Vul dan hier uw gegevens in. U kunt ook gebruikmaken van een terugbelverzoek.

Gesubsidieerd advies

Gemeentes kunnen bewoners ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning met een subsidieregeling. In zo’n regeling krijgen bewoners een deel van de kosten van een WoningPlan, MaatwerkAdvies of TrajectBegeleiding vergoed. De subsidie wordt uitbetaald ná uitvoering van duurzame maatregelen. Met deze stok achter de deur wordt bewerkstelligd dat bewoners daadwerkelijk in actie komen na het krijgen van advies. In samenwerking met de gemeentes Utrecht, IJsselstein en Woerden hebben we zo al voor meer dan 700 woningen duurzame maatregelen geadviseerd.

 

Prijs

Woning met een inhoud tot 500m³€ 349
Meerprijs grote woning (voor 100m³ boven de 500m³)€ 25
Meerprijs Waddeneilanden€ 150

Aanvraag energielabel

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Onze voordelen

Landelijke dekking

Het energielabel wordt afgegeven door onze deskundige, ervaren (15+ jaar ervaring) partner

Geen verborgen extra kosten

Wij kennen geen beperkingen of uitsluitingen

Erkend door NHG en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen

Heel Nederland

Actief door heel Nederland

Onafhankelijke adviseurs

Persoonlijk en deskundig advies

Onze klanten
geven ons een

9.1

Woondokter advies

Een persoonlijk advies bij u aan de keukentafel?
Wij maken graag tijd voor u!