Vacature - Tekstschrijver

Wij zoeken adviseurs om ons team te komen versterken

Heb je een warm hart voor duurzaamheid in de gebouwde omgeving? En kun je daarover een wervende tekst schrijven. Dan is de functie van Tekstschrijver bij Woondokter jou op het lijf geschreven!

Over Woondokter

Hallo, wij zijn Bart en Frank. Wij zijn gepassioneerd over energiezuinig én comfortabel wonen. Met de kennis en ervaring die we hebben opgedaan met onze eigen woningen hebben we Woondokter opgericht om ook anderen te helpen bij het verduurzamen van hún woning. Ons uitgangspunt is daarbij: professionele en persoonlijke advisering, gericht op de particuliere woningeigenaar. Onze klanten zoeken een trusted advisor, die hen onafhankelijk de weg wijst in het oerwoud van aanbieders en producten.

Inmiddels hebben we voor ruim 400 woningen advies gegeven, tot grote tevredenheid van onze klanten: zie de reviews op www.woondokter.nl/reviews.

Op dit moment zijn er 3 adviseurs verbonden aan Woondokter. Om ons te ondersteunen in onze verdere groei zoeken we een tekstschrijver die op regelmatige basis content kan aanleveren.

Waarover adviseert Woondokter?

Onze klanten streven naar minder energieverbruik en meer comfort in huis. De energierekening is te hoog of de klant maakt zich zorgen over het klimaat. De woning is te koud in de winter of te warm in de zomer. Of er spelen andere zaken, zoals straatgeluid of de luchtkwaliteit in huis. Wij helpen hen met onze kennis van bouwkunde en installaties.
Klanten vinden ons via de sites van de gemeente Utrecht of Woerden, waar wij geselecteerd zijn voor het geven van gesubsidieerd advies, of eenvoudig door googelen.

Wat zoeken wij?

Met name voor het vergroten van onze zichtbaarheid op social media willen we op regelmatige basis korte verhalen publiceren (blogs), die de aandacht trekken. Makkelijk leesbare en begrijpelijke stukken, die ‘verleiden’. De meeste klanten zoeken aanvankelijk advies voor energiebesparing, maar in bestaande woningen komt daar gaande het gesprek een onderliggende behoefte naar meer comfort naar boven.

Wij denken aan een blog van circa 1.000 woorden met een frequentie van 1x per maand, te schrijven op basis van deskresearch en interviews met de Woondokters of derden.

Herken je jezelf hierin?

  • Je hebt een duurzaam hart
  • Je kunt in feilloos Nederlands schrijven
  • Je kunt een prikkelende tekst schrijven die de aandacht trekt van een breed publiek
  • Je werkt graag als freelancer
  • Je werkt vanuit huis
  • Je wil graag bijdragen aan een snel groeiend adviesbureau, in het midden van de energietransitie

Wat krijg je ervoor terug?

  • jouw bijdrage aan de energietransitie
  • een passende vergoeding (in overleg nader te bepalen)
  • de mogelijkheid om zelf je uren / tijdsbesteding in te delen

Nieuwsgierig of wil je solliciteren?

Bel (030-8883000) of mail ons (info@woondokter.nl) voor een toelichting op deze vacature, of stuur direct je sollicitatie. We kijken er naar uit!

De vacature kan ook hier worden gedownload.