Woondokter advies

Maak je huis in Almere duurzaam met Woondokter

Maak je huis in Almere duurzaam met Woondokter

Woondokter helpt woningeigenaren hun huis te verduurzamen: minder gas- en stroomverbruik, en meer comfort. Veel van onze klanten wonen in jaren ’30 woningen of zelfs monumentale panden. Almere is een relatief nieuwe gemeente. De meeste woningen dateren van na 1980. Zijn adviezen van Woondokter dan wel zinvol?

Heel Nederland

Actief door heel Nederland

Onafhankelijke adviseurs

Persoonlijk en deskundig advies

Gewaardeerd door onze klanten

De mate van isolatie is veelal de helft van nieuwbouw nu

Een groot aantal woningen in Almere is gebouwd vóór 2005. Het oudste deel, Almere Haven is opgeleverd in de jaren ’70 en ’80. Het grootste stadsdeel, Almere Stad, in de jaren daarna. De bouwkwaliteit van deze huizen is duidelijk minder dan van hedendaagse nieuwbouw. De isolatiewaarde van dak, gevel en vloer is minder dan de helft van een huis dat nu gebouwd wordt.

Daarbij is er in deze woningen nog vaak gewoon dubbel glas aanwezig. Het gasverbruik is daardoor relatief hoog en het comfort in de winterdag is laag.

Bovendien is in veel van deze woningen geen goed werkend of helemaal geen ventilatiesysteem, met klachten over muffe lucht, condens of schimmel als resultaat.

Ook op het gebied van duurzaam verwarmen is er in deze woningen nog veel te verbeteren. Denk aan een alternatief voor uw gasgestookte combiketel of voor stadsverwarming.

Uw woning duurzamer?
Het kan in Almere

Dus, ook als u in een relatief nieuwe gemeente als Almere woont kan Woondokter u met deskundig en onafhankelijk advies helpen met energiezuinig en comfortabel wonen.

Werkwijze

Persoonlijk gesprek

Een kop koffie en een goed gesprek over uw duurzame wensen, daar beginnen we mee. Tijdens deze kennismaking nemen we ook de woning op.

Onafhankelijk

Ons advies is onafhankelijk. Wij adviseren alleen maatregelen die voor u en uw woning het beste passen.

Deskundig advies

Onze woondokters zijn ervaren adviseurs en hebben reeds over vele woningen geadviseerd.

Ontzorgt

Indien gewenst ontzorgen wij u bij een eventueel offerte traject voor de verschillende duurzame maatregelen. Eveneens kunnen wij ook een regie rol op ons nemen.

Woondokter advies

Een persoonlijk advies bij u aan de keukentafel?
Wij maken graag tijd voor u!

Wij werken ook voor klanten in o.a.:

Amsterdam, Lelystad, Utrecht, Zeist, Amersfoort, Hilversum, Laren, Baarn, Soest, Bilthoven, Woerden