WarmteScan

Verzakking van isolatie en bouwfouten zorgen voor warmteverlies in uw woning

Bij oudere woningen kan bijvoorbeeld door verzakking van de isolatie warmte verloren gaan. Warmteverlies kan ook het gevolg zijn van bouwfouten. Vaak is met het blote oog niet zichtbaar hoe en waar dit warmteverlies optreedt. Deze warmtelekken zorgen voor extra stookkosten. Als u effectief uw woning wilt verduurzamen, zullen deze warmtelekken opgespoord moeten worden om ze te kunnen aanpakken.

Met een WarmteScan kunnen warmteverliezen in uw woning worden opgespoord

Met een WarmteScan kunnen warmteverliezen in uw woning worden opgespoord. Met een speciale (warmtebeeld)camera, die temperatuur omzet in kleuren worden warmtelekken zichtbaar. Voor een goed warmtebeeld moet er minstens 10 graden verschil zijn tussen binnen- en buitentemperatuur. En er mag geen verstoring door zonnestralen of neerslag zijn. ’s Winters vroeg in de ochtend of bij bewolking zijn de omstandigheden daarom het beste.

De beoordeling van een WarmteScan vraagt om vakmanschap

Voor het maken van een WarmteScan vraagt het instellen van de warmtebeeldcamera en het interpreteren van de infraroodbeelden vakmanschap. De kleurtjes op de warmtefoto zijn niet zomaar één op één te vertalen naar warmteverlies vanuit gevel of dak. Aluminium ziet er bij dezelfde temperatuur op een warmtebeeld bijvoorbeeld heel anders uit dan baksteen. Ook vergt het vertalen van warmtebeelden naar zinvolle energiebesparende maatregelen de nodige bouwkundige kennis.

Hoe Woondokter te werk gaat met een WarmteScan

De adviseurs van Woondokter maken een afspraak voor het uitvoeren van de WarmteScan. Deze afspraken plannen we in de periode november tot en met maart, want voor goede warmtefoto’s mag het maximaal 10 graden buiten zijn. Bovendien mag het niet regenen en mag er geen directe zoninstraling zijn. De opnames voor een WarmteScan van de buitenzijde duren ongeveer 45 tot 60 minuten. Moeten wij een WarmteScan maken van zowel de buiten- als binnenzijde van een woning dan kost dat ongeveer 60 tot 90 minuten. Voor foto’s van de binnenzijde geldt een meerprijs.

Met een professionele warmtebeeldcamera maken we foto’s van de buitenzijde van uw woning.  Met warmtebeelden kunnen wij aan de hand van kleuren inzicht krijgen in bijvoorbeeld de locatie van isolatieproblemen, luchtlekken, thermische bruggen als ook vochtproblemen in de gevels of dak van uw woning.

Na de afspraak sturen we u een schriftelijk rapport met de gemaakte warmtebeeldfoto’s en uitleg waar de warmtelekken te vinden zijn. U krijgt daarmee een indicatie over de mogelijke oorzaken van warmteverlies in uw woning.

Wenst u meer informatie over een WarmteScan of wilt u een afspraak maken. Vul dan hier uw gegevens in. U kunt ook gebruikmaken van een terugbelverzoek. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Dienstverlening en service van Woondokter krijgt goede beoordelingen

De klanten van Woondokter beoordelen de dienstverlening en service met een 9.2. Wij zijn actief door heel Nederland en u kunt rekenen op een objectief, persoonlijk en deskundig advies over de verduurzaming van uw woning. Naast de mogelijkheid van het maken van een WarmteScan bieden wij ook de volgende diensten aan:

  • WoningPlan: Het WoningPlan is een compleet en onafhankelijk energieadvies, gericht op energiebesparing en verlaging van de CO2 uitstoot.
  • WoningPlan+: Het WoningPlan+ is uitgebreider dan het WoningPlan. We kijken dan ook naar het verbeteren van het wooncomfort, en geven een meerjarenplanning voor de uitvoering.
  • TrajectBegeleiding: Gedurende het begeleiden van een traject adviseren wij over de mogelijke leveranciers, beoordelen de offertes en maken samen met u de beste keuzes. Alles uiteraard onafhankelijk en in uw belang.
  • Advies: Deze dienstverlening richt zich op het deskundig en onafhankelijk adviseren over de verbouwing van uw woning. Hierbij kunnen wij onder andere de offertes van uw aannemer, installateur of architect beoordelen.
  • Energielabel: Als u uw huis verkoopt heeft u een energielabel nodig. Dit kunnen wij snel en compleet voor u verzorgen.
  • Warmteverliesberekening: Voordat u een warmtepomp aanschaft is het noodzakelijk om te weten of deze voldoende capaciteit heeft om ook op koude winterdagen goed te verwarmen. Met onze warmteverliesberekening weet u dat precies.

Aanvraag WarmteScan

"*" geeft vereiste velden aan

Prijs

WarmteScan€ 260
– binnen de gemeente Utrecht inclusief
– meerprijs binnenruimtes € 50
– voorrijkosten < 50km van Utrecht € 40
– voorrijkosten > 50km van Utrechtop aanvraag
Heel Nederland

Actief door heel Nederland

Onafhankelijke adviseurs

Persoonlijk en deskundig advies

Onze klanten
geven ons een

9.1

Woondokter advies

Een persoonlijk advies bij u aan de keukentafel?
Wij maken graag tijd voor u!