MaatwerkAdvies

Het energielabel van uw woning verbeteren vanwege verbouwing, financiering of verhuur? Het MaatwerkAdvies vertelt u wat haalbaar is.

Het energielabel wordt steeds belangrijker. Als u een huis koopt of verbouwt hangen de hypotheekvoorwaarden en subsidiemogelijkheden af van het (toekomstige) energielabel. Voor verhuurders is het energielabel belangrijk vanwege de toegestane huurprijs. En bij verkoop van een woning telt het energielabel steeds meer mee in de waarde van het huis.

Als u het energielabel van uw woning wilt verbeteren wilt u uiteraard vooraf inzage in de mogelijkheden. Welk energielabel is haalbaar? En wat kost het om dat te realiseren?

De berekening van een energielabel is werk voor specialisten. Onze adviseurs zijn daarvoor opgeleid en gecertificeerd. Met het MaatwerkAdvies laten ze u zien wat het effect van de duurzame maatregelen is op het energielabel.

Woondokter geeft een onafhankelijk maatwerkadvies over het verduurzamen van uw woning

Zoals alle adviezen van Woondokter is ook het MaatwerkAdvies onafhankelijk. We adviseren over maatregelen zoals isolatie, warmtepomp en zonnepanelen en leggen uit hoe u daarmee het energielabel verbetert. Daarbij laten we zien hoeveel energie u bespaart, wat belangrijk is voor de energiekosten en het milieu.

Is het te warm in de zomer of te koud in de winter? Heeft u last van schimmel of condens? Als u naast een beter energielabel en lagere kosten ook het comfort in huis wilt verbeteren kiest u voor MaatwerkAdvies+. Dit is een uitbreiding op het MaatwerkAdvies, waarbij we ook adviseren over comfortaspecten.

MaatwerkAdvies van Woondokter in de praktijk

Voor het opstellen van een MaatwerkAdvies maken we een afspraak voor een woningopname en adviesgesprek. Als voorbereiding op de afspraak sturen we u vooraf een vragenlijst. Bij de woningopname worden aspecten van de woning die belangrijk zijn voor het energielabel vastgelegd. Aansluitend op de woningopname bespreken we met u de maatregelen. Bij ons advies houden we rekening met de mogelijkheden van de woning en uw doelstellingen.

Na de afspraak wordt het energielabel berekend voor de huidige woning én voor de woning na uitvoering van de maatregelen. De uitkomsten van de berekeningen worden vastgelegd in een helder rapport, dat we u per e-mail toezenden.

 

Indien u een toelichting wenst op het rapport of mogelijke alternatieven wilt bespreken, boekt u een afspraak via onze online agenda (kies de optie Toelichting op MWA).

Het adviesrapport is nog geen officieel energielabel. Daarvoor moeten we een afmelding doen, en als u maatregelen heeft uitgevoerd moeten we deze verwerken. Het officiële  energielabel kunt u na het MaatwerkAdvies bij ons bestellen tot 12 maanden na het rapport.

Wenst u meer informatie over het MaatwerkAdvies of wilt u een afspraak maken. Vul dan hier uw gegevens in. U kunt ook gebruikmaken van een terugbelverzoek.

Dienstverlening en service van Woondokter krijgen goede beoordelingen

De klanten van Woondokter beoordelen de dienstverlening en service met een 9.2. Wij zijn actief als specialist in woning verduurzamen door heel Nederland en u kunt rekenen op een objectief, persoonlijk en deskundig advies over de verduurzaming van uw woning. Naast de mogelijkheid van het maken van een WoningPlan bieden wij ook de volgende diensten aan:

  • WoningPlan: Het WoningPlan is een compleet en onafhankelijk energieadvies, gericht op energiebesparing en verlaging van de CO2 uitstoot.
  • WoningPlan+: Het WoningPlan+ is uitgebreider dan het WoningPlan. We kijken dan ook naar het verbeteren van het wooncomfort, en geven een meerjarenplanning voor de uitvoering.
  • TrajectBegeleiding: Gedurende het begeleiden van een traject adviseren wij over de mogelijke leveranciers, beoordelen de offertes en maken samen met u de beste keuzes. Alles uiteraard onafhankelijk en in uw belang.
  • Advies: Deze dienstverlening richt zich op het deskundig en onafhankelijk adviseren over de verbouwing van uw woning. Hierbij kunnen wij onder andere de offertes van uw aannemer, installateur of architect beoordelen.
  • Energielabel: Als u uw huis verkoopt heeft u een energielabel nodig. Dit kunnen wij snel en compleet voor u verzorgen.
  • WarmteScan: Hiermee bepalen wij waar warmtelekken zitten.
  • Warmteverliesberekening: Voordat u een warmtepomp aanschaft is het noodzakelijk om te weten of deze voldoende capaciteit heeft om ook op koude winterdagen goed te verwarmen. Met onze warmteverliesberekening weet u dat precies.

Prijs

MaatwerkAdvies€ 495
Meerprijs MaatwerkAdvies+€ 225
Meerprijs grote woning€ 0,95 per m² boven 190 m²
Reiskosten€ 1,10 per km

* Tot 20 km van ons kantoor is inbegrepen in de prijzen van het WoningPlan en WoningPlan+. Voor verder weg gelegen adressen berekenen we een vergoeding voor reistijd en -kosten. We rekenen de afstand van ons kantoor in Utrecht (postcode 3543) naar uw adres op basis van de kortste reisafstand. De heen- en terugreis worden apart berekend.

Heel Nederland

Actief door heel Nederland

Onafhankelijke adviseurs

Persoonlijk en deskundig advies

Onze klanten
geven ons een

9.1

Woondokter advies

Een persoonlijk advies bij u aan de keukentafel?
Wij maken graag tijd voor u!