WoningPlan

Uw woning verduurzamen en energiekosten besparen? Het WoningPlan helpt u duurzaam op weg

U wilt uw woning verduurzamen en daarmee besparen op uw energiekosten en ook bijdragen aan een beter milieu. Maar waar moet u beginnen en wat is de investering? Moet u kiezen voor een warmtepomp, zonnepanelen, isolatie? Of vergt een effectieve verduurzaming van uw woning een combinatie van deze mogelijkheden.

Elk huis is uniek, ook al lijken veel woningen op elkaar. Is het niet de ligging of indeling, dan zijn het wel de installaties, apparaten en de manier waarop een woning bewoond wordt. Daarom vraagt effectieve verduurzaming van uw huis om maatwerk en een zorgvuldige aanpak. De duurzaamheidsadviseurs van Woondokter helpen u graag verder.

Woondokter geeft een onafhankelijk maatwerkadvies over het verduurzamen van uw woning

De adviseurs van Woondokter hechten veel waarde aan onafhankelijkheid en een objectief maatwerkadvies. Daarnaast vraagt effectief een woning verduurzamen om een totaalaanpak.  Om tot een compleet advies te komen hebben wij het WoningPlan ontwikkeld. Aan de hand van het WoningPlan adviseren en rapporteren wij in een beproefde zes-stappen aanpak de verduurzaming van uw gehele woning. Zo weten we zeker dat we alle bouwkundige aspecten en installaties van de woning beoordelen en vastleggen.

Het duurzaamheidsadvies van Woondokter in de praktijk

Voor het opstellen van een WoningPlan maken we een afspraak bij u thuis. We nemen dan uw wensen door en maken een gedetailleerde opname van de woning. Aansluitend bespreken we het advies met u. Na de afspraak bevestigen we het advies in een schriftelijk rapport. Daarin beschrijven we de maatregelen en leggen we uit waarom we tot dit advies zijn gekomen. Ook geven we de volgorde aan waarin u de maatregelen kunt uitvoeren. Uiteraard in het tempo dat bij u past, maar met een duidelijk einddoel voor ogen. Ten slotte geven we in het WoningPlan inzicht in de financiële aspecten van het plan met betrekking tot het verduurzamen van uw woning. Het WoningPlan bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Isolatie
 • Ventilatie
 • Verwarmen
 • Koelen
 • Warm tapwater
 • Duurzame energie

Wenst u meer informatie over het WoningPlan of wilt u een afspraak maken. Vul dan hier uw gegevens in. U kunt ook gebruikmaken van een terugbelverzoek.

Komt u in aanmerking voor subsidie voor het verduurzamen van uw woning?

Een aantal gemeenten verleent subsidie op het advies van Woondokter. Lees hier meer over de subsidies van uw gemeente. Naast de subsidies op ons advieswerk bestaan er ook overheidssubsidies en leningen voor het verduurzamen van woningen. Meer daarover vindt u op de website van de overheid.

Dienstverlening en service van Woondokter krijgen goede beoordelingen

De klanten van Woondokter beoordelen de dienstverlening en service met een 9.2. Wij zijn actief als specialist in woning verduurzamen door heel Nederland en u kunt rekenen op een objectief, persoonlijk en deskundig advies over de verduurzaming van uw woning. Naast de mogelijkheid van het maken van een WoningPlan bieden wij ook de volgende diensten aan:

 • WoningPlan+: Het WoningPlan+ is uitgebreider dan het WoningPlan. We kijken dan ook naar het verbeteren van het wooncomfort, en geven een meerjarenplanning voor de uitvoering.
 • TrajectBegeleiding: Gedurende het begeleiden van een traject adviseren wij over de mogelijke leveranciers, beoordelen de offertes en maken samen met u de beste keuzes. Alles uiteraard onafhankelijk en in uw belang.
 • Advies: Deze dienstverlening richt zich op het deskundig en onafhankelijk adviseren over de verbouwing van uw woning. Hierbij kunnen wij onder andere de offertes van uw aannemer, installateur of architect beoordelen.
 • Energielabel: Als u uw huis verkoopt heeft u een energielabel nodig. Dit kunnen wij snel en compleet voor u verzorgen.
 • WarmteScan: Hiermee bepalen wij waar warmtelekken zitten.
 • Warmteverliesberekening: Voordat u een warmtepomp aanschaft is het noodzakelijk om te weten of deze voldoende capaciteit heeft om ook op koude winterdagen goed te verwarmen. Met onze warmteverliesberekening weet u dat precies.

Prijs

WoningPlan€ 395
Meerprijs WoningPlan+€ 200
Meerprijs grote woning€ 0,95 per m² boven 190 m²
Reiskosten€ 1,10 per km

* Tot 20 km van ons kantoor is inbegrepen in de prijzen van het WoningPlan en WoningPlan+. Voor verder weg gelegen adressen berekenen we een vergoeding voor reistijd en -kosten. We rekenen de afstand van ons kantoor in Utrecht (postcode 3543) naar uw adres op basis van de kortste reisafstand. De heen- en terugreis worden apart berekend.

Heel Nederland

Actief door heel Nederland

Onafhankelijke adviseurs

Persoonlijk en deskundig advies

Onze klanten
geven ons een

9.1

Woondokter advies

Een persoonlijk advies bij u aan de keukentafel?
Wij maken graag tijd voor u!