Energielabel

Een woning verkopen of verhuren? Voorkom problemen en zorg voor een energielabel

Elke woningeigenaar heeft van de overheid een voorlopig energielabel gekregen. Dit is een inschatting, op basis van gegevens als bouwjaar, type en oppervlakte van de woning. Ook is gekeken naar energiebesparende maatregelen die vaak gelden voor verschillende typen woningen.

Echter zegt dit voorlopige label niets over uw woning. Bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning is dit geen geldig label.

Per 1 januari 2021 zijn woningeigenaren verplicht om bij de verkoop of verhuur van hun woning een energielabel te overleggen. Dit energielabel moet opgesteld zijn aan de hand van de nieuwe norm die de Europese Unie heeft aangedragen. Het nieuwe energielabel moet ervoor zorgen dat het energieverbruik van uw woning in kaart wordt gebracht.

Wat bevat het energielabel voor woningen?

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is. Het is bedoeld om eigenaren te stimuleren om maatregelen te nemen waarmee energie kan worden bespaard. Er zijn een aantal klassen. Energielabel A+++++ is heel energiezuinig, label G heel onzuinig.

Bij een oudere woning zijn maatregelen om energie te besparen meestal slimme investeringen. De acties verdien je vaak snel terug en in een aantal gevallen komt u in aanmerking voor subsidie. Daarnaast wordt de woning comfortabeler en milieuvriendelijker. Door een zuiniger energielabel kan je huis ook meer waard worden. Meer overheidsinformatie over het energielabel leest u hier.

Energielabel laten verzorgen door Woondokter

Voor het opstellen van een energielabel komt er een energieprestatie adviseur bij u thuis voor een opname. De woning wordt geïnspecteerd op bijvoorbeeld de aanwezigheid van dak-, vloer- en gevelisolatie, de verwarmingsinstallatie en de beglazing. Verder zal er gevraagd worden om een aantal documenten. De opname duurt ongeveer 1 uur. De bevindingen worden verwerkt volgens een bepaalde methodiek (NTA 8800) en vastgelegd in het energielabel.

De kosten voor het nieuwe energielabel hangen af van de inhoud (m3) van uw woning. Rechts op deze pagina vindt u een tabel met de kosten.

Wenst u meer informatie over het energielabel of wilt u een afspraak maken? Vul dan hier uw gegevens in. U kunt ook gebruikmaken van een terugbelverzoek.

Dienstverlening van Woondokter scoort hoge beoordeling

De klanten van Woondokter beoordelen de dienstverlening en service met een 9.2. Wij zijn actief door heel Nederland en u kunt rekenen op een objectief, persoonlijk en deskundig advies over de verduurzaming van uw woning. Naast de mogelijkheid van het maken van een Energielabel bieden wij ook de volgende diensten aan:

  • WoningPlan: Het WoningPlan is een compleet en onafhankelijk energieadvies, gericht op energiebesparing en verlaging van de CO2 uitstoot.
  • WoningPlan+: Het WoningPlan+ is uitgebreider dan het WoningPlan. We kijken dan ook naar het verbeteren van het wooncomfort, en geven een meerjarenplanning voor de uitvoering.
  • TrajectBegeleiding: Gedurende het begeleiden van een traject adviseren wij over de mogelijke leveranciers, beoordelen de offertes en maken samen met u de beste keuzes. Alles uiteraard onafhankelijk en in uw belang.
  • Advies: Deze dienstverlening richt zich op het deskundig en onafhankelijk adviseren over de verbouwing van uw woning. Hierbij kunnen wij onder andere de offertes van uw aannemer, installateur of architect beoordelen.
  • Warmteverliesberekening: Voordat u een warmtepomp aanschaft is het noodzakelijk om te weten of deze voldoende capaciteit heeft om ook op koude winterdagen goed te verwarmen. Met onze warmteverliesberekening weet u dat precies.
  • WarmteScan: Hiermee bepalen wij waar warmtelekken zitten.

Prijs

Woning met een inhoud tot 500m³€ 415
Meerprijs grote woning (voor 100m³ boven de 500m³)€ 25
Meerprijs Waddeneilanden€ 150

Aanvraag energielabel

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Onze voordelen

Landelijke dekking

Het energielabel wordt afgegeven door onze deskundige, ervaren (15+ jaar ervaring) partner

Geen verborgen extra kosten

Wij kennen geen beperkingen of uitsluitingen

Erkend door NHG en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen

Heel Nederland

Actief door heel Nederland

Onafhankelijke adviseurs

Persoonlijk en deskundig advies

Onze klanten
geven ons een

9.1

Woondokter advies

Een persoonlijk advies bij u aan de keukentafel?
Wij maken graag tijd voor u!