WoningPlan+

WoningPlan+ gaat verder dan alleen het verduurzamen van uw woning

U oriënteert zich op het verduurzamen van uw woning om energiekosten te besparen en een bijdrage te leveren aan de CO2 reductie. Daar is geen standaardoplossing voor, want elk huis is uniek. Een effectieve aanpak vraagt dan ook om maatwerk. Zoals u wellicht bij WoningPlan op deze website heeft kunnen lezen, kunnen wij dit maatwerk leveren. Maar naast een doortimmerd WoningPlan om te verduurzamen zijn er nog andere aspecten die u wellicht mee wilt laten wegen. Aspecten die zich het beste laten samenvatten onder de noemer wooncomfort.

In de praktijk blijkt dat verduurzaming zich met name richt op de reductie van energiekosten en CO2 uitstoot. Als een woning door verduurzaming nog steeds onbehaaglijk is in de winter, of juist ondragelijk warm in de zomer is dit niet comfortabel. Dat geldt ook voor geluidshinder van buitenaf. Verder kan er door slechte ventilatie sprake zijn van schimmel en condensvorming in uw woning. Dit zorgt niet alleen voor minder wooncomfort, maar is ook slecht voor de gezondheid.

WoningPlan en WoningPlan+, wat is het verschil?

Het WoningPlan van Woondokter is een degelijke basis om uw woning gericht te verduurzamen. Het verschil tussen WoningPlan en WoningPlan+ is een advies over het verbeteren van het wooncomfort.

Net als bij het WoningPlan maken we een afspraak en komen we bij u thuis om alle bouwkundige aspecten en installaties te beoordelen. Dit doen we ook aan de hand van de beproefde zes-stappen aanpak.

De zes onderdelen van het plan zijn de isolatie, ventilatie, de wijze van verwarmen en koelen. Daarnaast nemen we warm tapwater en duurzame energie mee. Bij het inventariseren volgens het WoningPlan+ nemen ook aspecten mee als condensvorming, ventilatie, luchtkwaliteit en omgevingsgeluid.

Aansluitend op de opname bespreken we het advies met u. Na de afspraak bevestigen we het advies in een schriftelijk rapport. Daarin beschrijven we de maatregelen en leggen we uit waarom we tot dit advies zijn gekomen. Ook geven we de volgorde aan waarin u de maatregelen kunt uitvoeren. Uiteraard in het tempo dat bij u past, maar met een duidelijk einddoel voor ogen. Ten slotte geven we in het WoningPlan+ inzicht in de financiële aspecten van het plan.

 

Wenst u meer informatie over het WoningPlan+ of wilt u een afspraak maken. Vul dan hier uw gegevens in. U kunt ook gebruikmaken van een terugbelverzoek.

Komt u in aanmerking voor subsidie voor het verduurzamen van uw woning?

Een aantal gemeenten verleent subsidie op het advies van Woondokter. Lees hier meer over de subsidies van uw gemeente. Naast de subsidies op ons advieswerk bestaan er ook overheidssubsidies en leningen voor het verduurzamen van woningen. Meer daarover vindt u op de website van de overheid.

Dienstverlening en service van Woondokter krijgen goede beoordelingen

De klanten van Woondokter beoordelen de dienstverlening en service met een 9.2. Wij zijn actief door heel Nederland en u kunt rekenen op een objectief, persoonlijk en deskundig advies over de verduurzaming van uw woning. Naast de mogelijkheid van het maken van een WoningPlan of WoningPlan+ bieden wij ook de volgende diensten aan:

  • TrajectBegeleiding: Gedurende het begeleiden van een traject adviseren wij over de mogelijke leveranciers, beoordelen de offertes en maken samen met u de beste keuzes. Alles uiteraard onafhankelijk en in uw belang.
  • Advies: Deze dienstverlening richt zich op het deskundig en onafhankelijk adviseren over de verbouwing van uw woning. Hierbij kunnen wij onder andere de offertes van uw aannemer, installateur of architect beoordelen.
  • Energielabel: Als u uw huis verkoopt heeft u een energielabel nodig. Dit kunnen wij snel en compleet voor u verzorgen.
  • WarmteScan: Hiermee bepalen wij waar warmtelekken zitten.
  • Warmteverliesberekening: Voordat u een warmtepomp aanschaft is het noodzakelijk om te weten of deze voldoende capaciteit heeft om ook op koude winterdagen goed te verwarmen. Met onze warmteverliesberekening weet u dat precies.

Prijs

WoningPlan+€ 595
Meerprijs grote woning€ 0,95 per m² boven 190 m²
Reiskosten€ 1,10 per km

* Tot 20 km van ons kantoor is inbegrepen in de prijzen van het WoningPlan en WoningPlan+. Voor verder weg gelegen adressen berekenen we een vergoeding voor reistijd en -kosten. We rekenen de afstand van ons kantoor in Utrecht (postcode 3543) naar uw adres op basis van de kortste reisafstand. De heen- en terugreis worden apart berekend.

Heel Nederland

Actief door heel Nederland

Onafhankelijke adviseurs

Persoonlijk en deskundig advies

Onze klanten
geven ons een

9.1

Woondokter advies

Een persoonlijk advies bij u aan de keukentafel?
Wij maken graag tijd voor u!