Woondokter

Woondokter lanceert nieuwe website over duurzaam wonen

Onafhankelijke specialisten geven objectieve informatie en adviezen

In 2019 startten Bart van den Heuvel en Frank Benthem een nieuw initiatief onder de naam Woondokter. Het initiatief speelt in op de behoefte van woonconsumenten die graag goed voorbereid hun woning willen verduurzamen. Er is veel informatie op internet beschikbaar, waardoor de consument vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien is effectief verduurzamen voor elk huis anders. De specialisten van Woondokter komen persoonlijk de woning opnemen en leggen hun advies vast in een rapport.

Nieuwe website woondokter.nl

Frank Benthem: “We maakten een vliegende start in 2019. Er was veel interesse in de diensten van Woondokter en een aantal gemeenten onderschreven het belang. Ze hebben subsidies beschikbaar gesteld en ondersteunen ons initiatief. Met onze ervaringen en vergaarde kennis werd het tijd voor een nieuwe website. De nieuwe site www.woondokter.nl  richt zich niet alleen op onze dienstverlening, maar geeft ook veel meer informatie. We willen de woonconsument daarmee ondersteunen in het proces van oriëntatie tot realisatie van verduurzamen. Doordat Woondokter onafhankelijk is kan men rekenen op een reëel en objectief advies. We richten ons op woningbezitters in heel Nederland.”

Van oriëntatie naar realisatie

In grote lijnen kunnen de diensten van Woondokter verdeeld worden naar drie fases: oriëntatie, voorbereiding en realisatie. Bart van den Heuvel: “Voor consumenten die zich op de mogelijkheden en kosten van de verduurzaming van hun woning willen oriënteren heeft Woondokter het WoningPlan en WoningPlan+ ontwikkeld. Als men voor een van deze opties kiest, komt er een duurzaamheidsadviseur thuis voor een opname. Hij gaat volgens een beproefde zes-stappen methode door het huis. Zo is men ervan verzekerd dat alle bouwkundige aspecten en installaties van de woning beoordeeld en vastgelegd worden. De bevindingen worden besproken en daarna vastgelegd in een rapport dat men na het bezoek ontvangt. Hierin zijn alle aspecten van het verduurzamen van de betreffende woning vastgelegd. Het WoningPlan is gericht op energiebesparing. Kiest men voor het WoningPlan+ dan wordt ook het wooncomfort meegenomen. Er wordt dan ook een advies uitgebracht over condensvorming, ventilatie, luchtkwaliteit en omgevingsgeluid. Zaken die het wooncomfort aanzienlijk kunnen verbeteren.”

Ook bij de keuze van een warmtepomp met het juiste vermogen kunnen de adviseurs van Woondokter helpen. Een warmtepomp met te weinig vermogen wekt niet genoeg warmte op en kan tot geluidsoverlast leiden. Een warmtepomp met te veel vermogen gaat ten koste van het rendement (besparing). Om effectief te verduurzamen kan het verstandig zijn door Woondokter een warmteverliesberekening te laten maken. Hierdoor kan exact berekend worden welk vermogen een warmtepomp voor een specifieke woning nodig heeft.

Begeleiding bij het verduurzamingstraject

Als men aan de hand van het WoningPlan of WoningPlan+ besloten heeft te gaan verduurzamen, dan kunnen de duurzaamheidsadviseurs van Woondokter woningbezitters begeleiden bij de realisatie. Door te kiezen voor TrajectBegeleiding kan Woondokter ondersteunen bij het selecteren van mogelijke leveranciers en het aanvragen en beoordelen van offertes. TrajectBegeleiding door Woondokter sluit naadloos aan op het WoningPlan en WoningPlan+. Wil men los van de andere diensten van Woondokter alleen geadviseerd worden bij de uitvoering van verduurzaming, dan is dit ook mogelijk. Andere diensten van Woondokter zijn het leveren van een energielabel (verplicht bij verkoop), een warmtescan (om warmtelekken op te sporen) en een warmteverliesberekening (om de capaciteit van een warmtepomp te bepalen).

Misschien vind je deze artikelen ook interessant...

Met de salderingsregeling was de investering in zonnepanelen snel terugverdiend. De onder-handelingspartijen PVV, BBB, NSC en VVD hebben in het onderhandelingsakkoord opgenomen dat deze regeling komt te vervallen. Wat is
Er is meer en meer belangstelling voor de thuisbatterij. Wat kunt u met een thuisbatterij? En is dit een goede investering?
Of u nu een lagere energierekening wil, of het comfort in huis wil verbeteren. Hoe pakt u het verduurzamen van uw woning aan?
Met de salderingsregeling was de investering in zonnepanelen snel terugverdiend. De onder-handelingspartijen PVV, BBB, NSC en VVD hebben in het onderhandelingsakkoord opgenomen dat deze regeling komt te vervallen. Wat is
Er is meer en meer belangstelling voor de thuisbatterij. Wat kunt u met een thuisbatterij? En is dit een goede investering?
Of u nu een lagere energierekening wil, of het comfort in huis wil verbeteren. Hoe pakt u het verduurzamen van uw woning aan?
Harry woont in een vrijstaande woning in Almere. Tijdens het reguliere onderhoud van de CV-installatie bleek er een minuscuul gaatje te zitten in de warmtewisselaar van de CV-ketel.
Heel Nederland

Actief door heel Nederland

Onafhankelijke adviseurs

Persoonlijk en deskundig advies

Onze klanten
geven ons een

9.1

Woondokter advies

Een persoonlijk advies bij u aan de keukentafel?
Wij maken graag tijd voor u!